Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

Gastronomická mobilita bez hranic: Slovenská Hotelová akadémia na ISŠ Valašské Meziříčí

Gastronomická mobilita bez hranic: Slovenská Hotelová akadémia na ISŠ Valašské Meziříčí 20 Říj

Od 14. do 17. října se na Integrované střední škole ve Valašském Meziříčí uskutečnila první část mezinárodního projektu Chutě východních Čech podpořeného programem Visegrad Fund. Deset studentů a dva pedagogové ze Spišské Nové Vsi společně s deseti vybranými žáky oboru Kuchař–číšník a dvěma pedagogy z ISŠ VM absolvovali bohatý program plný odborných exkurzí, soutěží a inspirace.

Účastníci ochutnali menu moderní gastronomie v Hotelu Rajka, poznávali valašské tradice v Dřevěném městečku a Muzeu řeznictví, kde zhlédli i film o domácí zabijačce a historii řeznického řemesla v rodině Pilčíků. Vrcholem byl třetí ročník soutěže Buřtguláš – deset originálních kotlíkových gulášů, plných chutí, kreativity a týmového ducha. Program obohatil také odborný gastronomický seminář s šéfkuchařem Janem Peroutkou a exkurze v moderním Hotelu Horal v Rožnově pod Radhoštěm.

Tento týden byl plný nových zkušeností, přátelství a inspirace. Projekt propojuje mladé talenty, rozšiřuje jejich obzory a rozdmýchává vášeň pro gastronomii. Už teď se těšíme na pokračování ve Spišské Nové Vsi, kde budeme společně objevovat další gastronomické poklady a budovat přátelství napříč hranicemi.



Přiložené fotografie