Od 14. do 17. října se na Integrované střední škole ve Valašském Meziříčí uskutečnila první část mezinárodního projektu Chutě východních Čech podpořeného programem Visegrad Fund. Deset studentů a dva pedagogové ze Spišské Nové Vsi společně s deseti vybranými žáky oboru Kuchař–číšník a dvěma pedagogy z ISŠ VM absolvovali bohatý program plný odborných exkurzí, soutěží a inspirace.
Účastníci ochutnali menu moderní gastronomie v Hotelu Rajka, poznávali valašské tradice v Dřevěném městečku a Muzeu řeznictví, kde zhlédli i film o domácí zabijačce a historii řeznického řemesla v rodině Pilčíků. Vrcholem byl třetí ročník soutěže Buřtguláš – deset originálních kotlíkových gulášů, plných chutí, kreativity a týmového ducha. Program obohatil také odborný gastronomický seminář s šéfkuchařem Janem Peroutkou a exkurze v moderním Hotelu Horal v Rožnově pod Radhoštěm.
Tento týden byl plný nových zkušeností, přátelství a inspirace. Projekt propojuje mladé talenty, rozšiřuje jejich obzory a rozdmýchává vášeň pro gastronomii. Už teď se těšíme na pokračování ve Spišské Nové Vsi, kde budeme společně objevovat další gastronomické poklady a budovat přátelství napříč hranicemi.