Po týdnu plném společného poznávání a výměny zkušeností ve Valašském Meziříčí se deset žáků a dva pedagogové z Integrované střední školy Valašské Meziříčí vydali na Slovensko, kde navázali na první část projektu Chutě východních Čech. Spolu se svými slovenskými kolegy z Hotelové akadémie Spišská Nová Ves prožili čtyři dny plné inspirace, gastronomie a přátelské spolupráce.
Objevovali historické centrum Spišské Nové Vsi, užili si úchvatný výhled z věže kostela Nanebevzetí Panny Marie a pod vedením šéfkuchaře Branislava Michalčíka připravovali tříchodové menu kombinující tradici s moderní gastronomií. Velkým zážitkem byla také návštěva luxusního Hotelu Kempinski High Tatras. Týden završil brunch, který každý student pečlivě sestavil a nápaditě připravil.
Projekt studentům přinesl nové dovednosti, gastronomické zkušenosti a příležitost navázat přátelství a spolupráci napříč kulturami. Jak se shodli všichni účastníci: „Takových zkušeností bychom si přáli zažít ještě víc!“